CIMG0223

Tiputin juuri ystävältäni lahjaksi saamani pienen keijukais/enkelipatsaan lattialle kun kurottelin yöpöydältä kirjapinosta alimmaista kirjaa ja kauniilta neidolta irtosivat siivet sitten kokonaan. Katson kaunista patsasta, pitäisikö se laittaa roskiin vai yrittää siipiä liimata? Samalla huomioni kiinnittyy vanhoihin valokuviin, joita olen laittanut  antiikkiselle ompelupöydälle, yhdessä niistä on kehys rikki ja toisessa on lasi vaurioitunut. Huokaan, näky saa minut jopa hieman surumieliseksi.

Kaksi villiä australian paimenkoiraamme olivat saaneet aikamoista tuhoa aikaiseksi vanhoille elämää nähneille sohvillemme, nahassa oli paljon naarmuja, jopa ihan reikä tai pari. Joka kerta kun istahadin sohvalle, minua suorastaan ahdisti tuo näky. Ehkä noin kuukauden siirtymäkauden ja valittelun, pohdiskelun ja manaamisen jälkeen löysimme uudet sohvat.  Nyt kun istahdan kauniille, pehmeälle ryhdikkäälle nahalle,  asettaudun löhöasentoon ja hörppään kupin teetä, tunnen elämässäni olevan pienen ripauksen luksusta.

Ympäristömme todella vaikuttaa meihin yllättävän paljon. Sotkuisessa, epäsiistissä, hallitsemattoman kaaoksen ympäristössä on vaikeaa kuvitella tehtävän pikkutarkkaa, huolellista,  laadukasta työtä. Rikkinäiset esineet, jotka edelleen ovat paikallaan, koska kukaan ei ole jaksanut niihin paneutua, äkkiä tuovat tilaan tunteen siitä ettei se ole saanut arvoistaan huomiota eikä arvostusta.

Sisustuksella sinällään peruskuntoisesta huoneesta voi saada aivan ihanan, raikkaan ja  energisen tuntuisen tekstiileillä,  hauskoilla yksityiskohdilla sekä kivoilla huonekaluilla. Yleensä luovuutta käyttäen, asiaan paneutumalla saadaan hauska lopputulos ja usein rahaa ei kuitenkaan tarvitse tuhlata määräänsä enempää. Kuten ystäväni sanoo: Rahalla saa ja hevosella pääsee, mutta tyylitajuahan ei voi ostaa.

Olen omassa elämässäni halunnut tuoda vain positiivisia, energisiä, piristäviä kuvia kotiimme. Seiniltämme löytyy kuvia kodin asukeista, luonnosta, rakkaista eläimistämme, paikoista ja jokainen asia on huolella harkittu.

Tässä muutama ajatus, jolla voit paljon piristää päivääsi ja ruokkia energisyyttäsi ja luovuuttasi niin kotona kuin työpaikallasi.

1) Katso ympärillesi verkkaisestii, anna katseesi vaellella yksityiskohdissa, minkälainen energia on kotonasi /työpaikallasi? Onko siellä hyvä ihmisen olla?

2) Jos huomaat rikkinäisiä esineitä, tai yksinkertaisesti huonekaluja jotka ovat todella huonossa kunnossa, voisikohan olla aika luopua niistä ja vierailla vaikka kierrätyskeskuksessa?

3) Tuleeko työtilaasi luonnonvaloa? Valo ja valaistus vaikuttavat todella paljon ihmisen sekä eläinten hyvinvointiin. Epäsuoralla valaistuksella loisteputken sijaan saat luotua aivan erilaista tunnelmaa.

4) Mitä jos toisit työpöydällesi muutamia esineitä tai kuvia, joilla on symbolista merkitystä sinulle. Meillä on vahvasti esillä sekä omiani että mieheni lapsuuden kuvia kertomassa ja muistuttamassa jokapäivä miten kaunis on oma sisäinen lapsemme ja miten sille pitää muistaa antaa huomiota, arvostusta ja huolenpitoa. Joskus kuva  omasta tärkeästä tavoitteesta auttaa motivoimaan vielä yhteen myyntipuheluun.

5) Pienillä asioilla on merkitystä! Tuo ympäristöösi asiota, jotka tekevät siitä aina vähän harmoonisemman, viihtyisämmän ja ennenkaikkea energisoivat sinua.

6) Kun valitset ravintolaa tai kokoustilaa todella tärkeään tapahtumaan, vierailu paikalla etukäteen on äärimmäisen tärkeää, sillä joissakin paikoissa on lähes ahdistava tunnelma, toisissa jopa surullinen vaikka sisustuksessa olisi käytetty paljon aikaa ja rahaakin. Kannattaa käyttää hetki aikaa, jotta löytää paikan, jossa on oikea energia!

DSC00113