Juuri luin erästä blogia, joka kertoi elämäänsä kyllästyneistä 40-vuotiaista.. Ihmisistä, joiden sisäinen palo on jo hävinnyt vuosien varrella elämän kolhiessa ja pettymysten myötä. Pelottavaa, mietin tässä mielessäni olenko kyllästynyt elämääni?

Katselen ympärilleni, juu olenhan kyllästynyt tähän valtaavaan siivousoperaatioon,jota tarvitaan talon ylläpitoon. Nimimerkillä niin monta kuin on asukkia, niin monta on siisteystandardiakin ja koirat vähät välittävät standardeistani. Ja kun tarkkaan ottaen lähden asiaa miettimään, niin yhtäkkiä löydänkin valtavan määrän asioita, joihin olen kyllästynyt. Asiakaspalvelun puutteeseen pankeissa, eivät tahdo millään olla tavoitettavissa..Ihan liikenteessä törppöileviin mummoihin, jotka ajavat 60 km/h alueella jossa saisi ajaa 80 km/h.

Olen kyllästynyt välillä ihmisiin, läheisiinkin sellaisiin, ei edes välttämättä mistään suuremmasta syystä, joskus vaan tulee halu käpertyä itseensä, omaan henkilökohtaiseen pikku kuplaan eikä kutsua sinne muita kuin kaikkein rakkaimman ja läheisimmän ystävänsä. Eristäytyä hetkeksi tästä maailmasta (tämä vaihe yleensä menee ohi todella nopeasti).

Ääh, olen jo kyllästynyt olemaan kyllästynyt!

Minulle elämä on kuitenkin se suurin rikkaus, se suurin lahja tässä ja nyt. Viisas tyttäreni totesi taas eräänä yömyöhänä kun työstimme mieheni kanssa taas yhtä lukemattomista projekteistamme, että teillä on aina meneillään jotakin uutta ja ihmeellistä tai ainakin jotakin käsittämättömän isotöistä ja luovaa. Pitää varmaan paikkansa, kun löytää oman luovuutensa, luovuuden lahjansa ja lähtee sitä käyttämään uusia ideoita ja projekteja pukkaa tuon tuosta. Elämästä todella vähenee harmaa arki ja tilalle tulee väriä, energiaa, vauhtia ja valvottuja öitä, ei niinkään pakosta vaan luovuuden innostuksesta.

Lääkkeenä kyllästymiseen lämpimästi suosittelen seuraavaa

1) Mieti miten käytät luovuuttasi? Mikä on sen luonnollisin ilmentymä? Jotkut laittavat puutarhaa, ihania värejä, kauniita pieniä saarekkeita, toiset maalaavat, kolmannet valokuvaavat, joku laulaa, toinen soittaa, musisoi, seuraava laittaa ruokaa, upeita makuja, uusia yhdistelmiä…Luovuutta on maailma täynnä vain mielikuvitus on rajanamme.

2) Koska olet viimeksi käyttänyt todella luovuuttasi? Muistatko mikä flow – tila siitä tulee kun uppoudut tekemään? Jälkikäteen et voi edes uskoa itse tehneesi kättesi jälkeä

3) Milloin olet nauttinut jonkun muun luovuuden helmistä? Kun pääsee osaksi jonkun muun flow tilaa- saa usein suuren lahjan, lahjan, joka on kaukana maanpäällisestä.

4) Mitä jos varaisit aikaa luovuudelle, ryhtyisit tekemään asioita erilailla, antaisit itsellesi vapautta…Mitä jos laittaisit kalenteriisi muutaman livekeikan? Menisit kuuntelemaan vähän erityylistä musiikkia kuin ennen? Kenties kierros kauppatorilla katsomassa kauniita koruja, joita käsityöläiset ovat tuoneet näytille, saa sinut taas arvostamaan hetken kauneutta.

5) Miten voit hyödyntää työssäsi luovuuttasi? Oletko sulloutunut pieneen omaan boxiisi, jossa on lasikatto ja tiukat seinät, jotka kaatuvat päälle? vai osaatko ajatella uusia tapoja käyttää luovuuttasi, löytää sitä flow-tilaa, siinä mitä oikeastaan teet?

Julia Cameron on eräs upeimmista kirjailijoista, joka puhuu paljon luovuudesta ja sen tärkeydestä joka päiväisessä elämässä. Lämpimästi suosittelen hänen kirjallisuuttaan. kiitos Julialle, voin kyllä sanoa että EN ole kyllästynyt elämääni ja että päivä päivältä luovuuteni kukkii enemmän ja elän siinä elämän flowssa, kiitollisena ja nauttien!

IMG_0354

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva Jenna Keto-Tokoi