Joka ainoa lihas kolottaa kropassani. Äsken istuin saunassa lähes tunnin ja yritin hellävaraisesti hieroa jalkojani ja nyt hieron vaivihkaa mobilaattia etureisiin. Mieheni on osoittautunut korvaamattomaksi avuksi sängystä ylösnoustessa. Olipas aika kova treeni! Ehkä yksi elämäni fyysisesti rankimpia viikonloppuja.

Vaikka on voimaton olo, tunnen olevani voittaja. Peilistä katsoo itseensä tyytyväinen, upeassa kunnossa oleva nainen!  Ainakin kohta, vielä on matkaa, mutta matkalla ollaan, matkalla kohti todella hyvää kuntoa.

Itse uskon, että ihminen on luotu liikkumaan, luotu tekemään fyysistä työtä ulkona, luonnossa. Kun taas katson ympärilleni, näen paljon ihmisiä, joiden suurin fyysinen rasitus on kävellä pysäkille ja takaisin, tai avata auton ovi ja kuurata ikkunat. Suurimmat rasitusvammat tulevat tietokoneen hiirenkäytöstä sekä tuolilla istumisesta. – Tuntuu aivan käsittämättömältä miten vähän käytämme tätä upeaa, vahvaa kehoamme.

Ihminen on kokonaisuus, en voi millään uskoa että ihminen voi henkisesti voida hyvin ja löytää energiaa huippusuorituksiin päivästä toiseen ilman kohtuullista fyysistä kuntoa. Voice of Finlandin Iso- Antti voitti upealla äänellään koko shown, komia suoritus, edelleen en voi kuin mietti, että miten 160kg painava kaveri oikeasti jaksaa isoa keikkarumbaa, pitkiä turneita, esiintymisiä, valvomista, matkustamista vuodesta toiseen? vai jaksaako? onko hän se tähdenlento, joka vetäytyy koloonsa nopeastikkin. Aika näyttää, mutta epäilemättä koville tulee ottamaan.

Elämähän ei ole 100 m sprintti vaan kyseessä on maraton tournee ja meidän pitää rakentaa ja huolehtia, arvostaa ja rakastaa tätä kehoa, joka on meille valjastettu tätä maallista vaellusta varten.

Opiskelen juuri Personal Traineriksi eli tarkoituksenani on auttaa ihmisiä oman kuntonsa hoitamisessa. Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja onnellisuus lähtee hyvin pitkälle fyysisestä hyvinvoinnista, energisestä olosta ja positiivisesta elämänasenteesta. Joskus kehoa on tarkoitettu rasittaa äärirajoilleen, haastaa se oikein tosissaan kovaan suoritukseen (kyykkää, kyykkää, vielä 5 lisää). Lihas ei kasva ellei se joudu koville, eipä myöskään ihmisen päättäväisyys, tahdonvoima, henkinen vahvuus ellei sitä välillä pistä itseään täysin likoon niin henkisesti kuin fyysisesti.

Muutamia asioita mietittäväksi juuri nyt:

  1. Koska olet viimeksi laittanut itsesi todella likoon niin henkisesti kuin fyysisestikin?
  2. Muistatko koska olet ollut viimeksi hiestä likomärkä ja todella hengästynyt?
  3. Koska olet ollut fyysisesti niin väsynyt että rojahdat sänkyyn ja vaan nukahdat samantien?
  4. Arvostatko todella kehoasi? Kun katsot peilistä itseäsi ja kehoasi, näetkö upean kauniin energisen ihmisen vaiko vanhan väsyneen lysähtäneen huonokuntoisen väsyneen kyllästyneen kulkijan?
  5. MItä haluat nähdä tulevaisuudessa? Päätös on täysin sinun.

905454_10151430878661284_979223539_o