Tämä kysymys on monen keski-ikäisen ja jopa nuoremmankin mielessä. Elämäntehtävästä puhutaan usein todella kepeästikkin ja huvittuneeseen sävyyn: ” tuokin on ottanut elämäntehtäväkseen valittaa noista tupakan tumpeista…” Totuuden jyvä varmasti löytyy moisista kommenteista.

Elämäntehtävä? Kuullostaa dramaattiselta ja hienolta ja mielestäni menee vähän samaan kategoriaan kuin käsite ” Soulmate”.
Monet uskovat että niitä on vain yksi ja ainoa, itse uskon syvästi että meidän elämässämme kaikella on tarkoituksensa ja että elämän tehtäviä voi olla yksi tai useita riippuen ajasta ja paikasta, samoin kuin sielunystäviä. Elämä tuo tietyt ihmiset ja oppitunnit elämäämme, koska niitä juuri silloin tarvitsemme.

Elämäntehtävänsä löytäminen tuntuu olevan kovin haasteellista ainakin jos on uskominen naistenlehtien lukuisiin artikkeleihin, itse uskon että ihminen kun avaa itseään enemmän auki henkisesti sekä tutkiskelee ja kuuntelee avoimesti myös kehoaan, niin elämäntehtävästä löytyy kyllä paljon vihjeitä.

Kun työskentelet elämäntehtäväsi parissa yleensä tunnet itsesi niin energiseksi, vaikka olisitkin ulkopuolisesta syystä nuutunut aamulla, niin kun pääset käsiksi työhösi se vaan inspiroi sinua ihan tosissaan ja muut murheet unohtuvat. Tunnet olosi energiseksi, positiiviseksi, leikkisäksi, harvemmin jännittyneeksi, stressaantuneeksi tai pelokkaaksi. Kun olet teet työtäsi elämäntehtäväsi parissa tunnet usein olevasi jonkinasteisessa flows:ssa, aivan kuin sinä olisit vain kanava, jota pitkin universumi jakaa viisauttaan, parantavaa voimaansa, huumoriaan. Nautit käyttää luovuuttasi ja sponttaaniuttasi toteuttaessasi elämäntehtävääsi. Aina elämäntehtävän parissa työskentely ei ole helppoa, ei varsinaisesti kivaakaan, mutta siinä on joku elementti, joka saa sinut kiitolliseksi siitä että olet tässä ja nyt vaikka tilanne onkin todella vaikea.

Itse koen löytäneeni hyvin pitkälle elämäntehtäväni ja sen kokemuksen ymmärtäminen toi rauhaa pieneen päähäni (egoni tosin taisteli pitkään löydöksiäni vastaan). Egoni tunsi itsensä petetyksi: ” Noinko vähään tyydyt?”.

Life Coachingissa käsittelemme paljon jokaisen omaa elämäntehtävää, sitä polkua jonka kukin meistä valitsee tai mihin ajautuu. Valmentajan tehtävä ei ole arvostella, mitata, ei edes aina ymmärtää, EIKÄ VARSINKAAN NEUVOA, vaan enemmänkin kuunnella, kannustaa ja auttaa ihmistä näkemään selvemmin oma tilanteensa ja rohkeutta mennä kohti omia päämääriään.

Välillä on hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään asioiden syvempääkin merkitystä…