Pienen pieni ihana Hope tyttäremme täyttää kohta 2 vuotta ja on oppinut pikku hiljaa sanoja. Eräs tärkeimmistä sanoista, jonka hän hyvin taitaa on: NÄLKÄ. Sanaa nälkä hän käyttää aina kun ei haluaisi mennä nukkumaan tai halutessaan kaupasta herkkua tai huomiota ylipäätään. Kesken saappaiden laitoin saattaa tulla kova NÄLKÄ. Vannon että tällä nimenomaisella lapsella ei kyllä ole NÄLKÄ joka kerta kun hän sitä sydäntä särkevästi kailottaa (tädit katsovat aika pahasti perääni).

Lapseni on siis oppinut heti, että kun hän on surullinen tai ei saa tahtoaan läpi, väsynyt, turhautunut, ahdistunut tai jopa haltioissaan ruoka sopii joka tilanteeseen ja helpottaa heti oloa. Nyt kysymys kuuluukiin jos 2-vuotias jo harrastaa tunnesyömistä, kuinka paljon me aikuiset sitä teemme, me jotka olemme harjoitelleet moista jo vuosikymmenien ajan.

Tunnesyöminen on suurimpia syitä siihen, että meille kertyy ylipainoa. Tunnemme ansaitsevamme sitä, tätä ja tuota, koska…..tai kun elämä kohtelee kaltoin, on aika syödä tai kun syksyinen sade masentaa on hyvä aika hakea helpotusta pikku suklaaherkusta.

Kysy itseltäsi:

  1. Löydätkö joskus itsesi tilanteesta, jossa huomaat ahmineesi esim. pussin perunalastuja ehkä tajuamattasi?
  2. Kuinka on mahdollsita että autostasi löytyy valtava määrä Mars papereita, vaikka tiistaisen roadtripin aikana et oikeastaan syönytkään mitään.. Pitkillä matkoilla ajaminenhan on aina erityistilanne, eikö niin?
  3. Sallitko kaatosateen ja synkän illan lopuksi itsellesi lasin täyteläistä punaviiniä, muutaman juustokuution kera, vain tuomaan lohtua pimeyteen?

Missään näistä esimerkeistä ei varsinaisesti ole mitään vikaan, enemmän kyse on siitä kuinka tunnesyömiseen jää koukkuun. Ensimmäinen ja tärkein steppi on aina tunnistaa milloin olet oikeasti nälkäinen ja milloin kyse on jostakin aivan muusta.

Tehomuuntajan ravintovalmennuksisa pohdimme juuri näitä kriittisiä hetkiä ja tapoja, joita muuttamalla saamme suurempaa muutosta aikaiseksi koko kehon hyvinvoinnissa.

Ravintovalmennukset pyörivät taas normaalisti, kysy lisää!

IMG_5928