Aamulla kiireesti ylös sängystä, nopea suihku, pikainen kuppi kahvia ja sämpylä. Pinkomisen jälkeen ehdin juuri bussiin ja istun sulloutuneena sinne kymmenien märkien kanssakulkijoiden seassa. Joku köhii, toinen niistää, kolmas haisee niin tupakalle, että tulee melkein huono olo. Ikkunoista ei oikein näe ulos, kun ne huurtuvat kosteudesta. Pysäkiltä nopeat 100 m toimistolle, äkkiä sisälle ja tietokone auki. Siinä se päivä sitten meneekin kaikkien palaverien ja puhelujen keskellä ei ajatus oikein enää juokse. Päivän kohokohta on lounas, joka menee kuunnellessa kolleegan valitusta selkäkivustaan. Töiden jälkeen sama rumba hakemaan lapsia.. Gourmet illallinen suoraan Finduksen pussista ja toisella korvalla kuuntelen pommi-isku raporttia Amerikasta.. Onko tämä elämäni??

Ehkä kelataan koko päivä alkuun ja aloitetaan puhtaalta pöydältä..Keväällä on ihana herätä kun linnuilla on valtava soidinkonsertti lähipuussa, jopa Fasaaniuros, vähemmän heleällä äänellään karjahdellessaan, kuullostaa tosi energiseltä. Aamun lehteä postilaatikolta hakiessani lämmin sumu kietoutuu aamutakkiin. Hypin vesilammikoiden välistä. Pysähdyn ja vedän henkeä syvään, se on kevään tuoksu! Kurainen, vähän pistävä mudan ja lumenalta paljastuvien koirankakkojen tuoksu.. Ihanaa on oikeasti kevät.

Kävellessäni bussille, nautin lätsytellä upouusien punaisten kumisaappaitteni kanssa lätäköistä suoraan…Salaa muilta TOKI! Eihän ole aikuista ja vastuullista tuollainen käytös- kahlaan oikein syvän lätäkön läpi!!! Pia 5v hymyilee sisälläni. Bussissa on ihana nähdä kuinka ihmisetkin kuoriutuvat talviturkeistaan ja ovat löytäneet vaatekaapin kätköistään keväisempiää vermettä päälleen. Pikkutyttö piirtää höyryiseen ikkunaan kukan.. Kevät on täällä!

Voimme juosta suorittamaan elämäämme tai elää sitä joka hetkessä nauttien. Kaunein glamour saattaakin löytyä vanhasta lehmuksesta, puusta joka on niin kaunis kun auringon säteet värittävät sen runkoa.. Kura, se on suorastaan terapeuttista, se on taas merkki siitä että elämämme kulkee sykleissä, vuoden ajat vaihtuvat, on taas aika herätä versomaan uutta.

Muutamia ajatuksiani kuinka nauttia tässä ja nyt:

1) Hengitä syvään, haistele kevään tuoksua.. Sulje vaikka hetkeksi silmäsi ja anna tuoksujen tuoda mieleesi mielikuvia

2) Kaiva omat vanhat kumisaappaasi ja kävele suoraan lätäkköön, lätsyttele! Koirat rakastavat lätäköitä, lapset rakastavat lätäköitä, meihin on sisäänrakennettu tarve lätsyttää vettä kumisaappaillamme! Jollei pääse lätäkköön, vauvamme käyttää koiran juomakuppia lätsyttämiseen..mutta tee se, anna veden lätsyä jalan alla Tee se! Parasta on, jos jossakin on vielä vähän jäätä ja sen saa lohkaistua samalla lätäkköön

3) Huomaa kauneus luonnossa, muutokset naapuritalon parvekkeilla, kun vesi solisee kauniisti. Kuuntele lintujen puhetta, niillä on valtavasti asiaa.. ja nauti hetki.

4) Raivaa tilaa uudelle elämässäsi, anna pienten ihanien versojen tuoda lupaus uudesta, tänäänkin nousin edellisellä pysäkillä bussista ja 100m matkan sijaan kävelinkin 500m ja sisälläni versoo toivo hyvästä kunnosta. Lounaalla join jälkiruokakahvin sijaan valkoista teetä ja tunsin oloni hyvin rauhalliseksi, mutta virkeäksi, ehkä tästä voisi tulla minulle tapa.

5) Ole tässä hetkessä ja elä nyt, kiinnitä huomiotasi ympärillesi, luontoon, ihmisiin, kanssaeläjiin ja jopa lapsiisi. Anna heille pieni hetki jakamatonta huomiotasi, kysy mitä heille kuuluu ja kuuntele mitä he vastaavat..

Kevät tuo toivoa uudesta, kevät on tässä ja nyt- NAUTI SIIS SIITÄ!

DSC00429