Nyt on mediassa kirjoitettu kovasti siitä että hyvinvointiyhteiskunta on ongelmissa, hyvinvointi on uhattuna.. Sarasvuokin puhuu kuinka Suomessa lapset syntymässään voivat hyvin ja aikuisena kaikki mättää…

Missä on vika??? Hyvinvointiyhteiskunnassa?

Minulle hyvinvointi on henkilökohtainen asia, Se on perhekohtainen asia ei mikään yhteiskunnan ylläpitämä funktio. Hyvinvointi, well being tarkoittaa minulle sitä että voin hyvin henkisesti, fyysisesti ja mieleltäni. engl. Body, mind and Soul.

Helsingin Sanomien mukaan Suomessa tehdään yli 2000 turhaa kiertäjäkalvosimen leikkausta vuosittain, kun nämä voisi olkapään vammat voisi korjata fysioterapian avulla. Se on vaan pidempi tie ja vaatii asiakkaalta enemmän panostusta, osallistumista ja työtä, mutta usein lopputulos on fysioterapian avulla parempi.

No Haloo!!!
-olisi hauska tietää paljonkohan nämä turhat leikkaukset sitten oikein maksavat veronmaksajille? Onko tämä sitten sitä hyvinvointiyhteiskuntaa?

Itse koen että hyvinvointi lähtee aina sisältä päin ja näkyy sitten ulos. Ihmisen sisälle ei yhteiskunta ihan helpolla pääse.

Olen tavannut fyysisesti huippukuntoisia urheilijoita, jotka voivat todella huonosti henkisesti ja pikku hiljaa fyysinen keho alkaa kärsiä jos jonkinmoisista loukkaantumisista ja vammoista.

Hyvinvointi lähtee asenteesta elämään, siitä miten huolehtii itsestään, kuinka arvostaa itseään ja kuinka kohtelee lähimpiään.

Unohdetaan hetkeksi hyvinvointiyhteiskunta, jos oletetaan ettei sitä kohta enäää ole, tarkoittaako se että meistä kaikista tulee erityisen onnettomia?

Espoon kaupunki lähettää kutsuja 40-vuotiaille ja antaa alennusta uimahallilipuista että heidät saataisiin liikkumaan- Voiko enää hulummaksi mennä?

It’s my life! Yksilöllä on oikeutensa kuten myös vastuunsa.

Seuraavaan harjoitukseen en tarvitse yhteiskuntaa, en Espoon kaupunkia, en poliisia enkä muitakaan viranomaistahoja, tarvitsen aikaa itseni kanssa ja peilin:

1) Katso peiliin ja totea minä olen vastuussa omasta hyvinvoinnistani 100%.

2) Katso itseäsi: Terveys ja hyvinvointi ei ole vain sairauden puuttumista vaan elämän iloa, energiaa, hyvää oloa! Onko minulla hyvä olo noin suurimman osan ajasta?

3) Teenkö päivittäin asioita,jotka auttavat kehoani ja mieltäni voimaan hyvin vai myrkytänkö kehoani haitallisin ainein esim. sokeri tai mieltäni katsomalla jatkuvasti raakoja sarjamurhaaja leffoja tai zombi sarjoja?

4) Onko asenteeni itseäni sekä muita lähimmäisiäni kohtaan hyvinvointia rakentava vai rapauttava? Kuiskuttaako pieni ääni päässäsi koko ajan että olet sellainen luuseri…

5) Oletko täysin ajantasalla siitä voitko hyvin vai huonosti? Tunnetko kehosi hyvin? Kuunteletko sitä? Kannattaisiko selvittää kuinka esim. pienet verisuonesi voivat, ovatko kolestroolit koholla tai mikä on rasva%? Ovatko silmäluomipussisi tavallistakin mustemmat? Nämä eivät ole absoluuttisia mittareita hyvinvoinnista, mutta antavat pieniä vihjeitä kokonaiskuvasta

6) ja viimeiseksi hymyile peilikuvallesi ja nosta peukalo pystyyn, asiathan ovat kuitenkin hyvin, taas saatiin kuitenkin herätä uuteen aamuun ja taas on päivä täynnä mahdollisuuksia..

Hyvää hyvinvoivaa päivää kaikille!

Tehomuuntaja - Life Coaching